Gâteau Chique
(Bruids)taarten, Workshops & High Tea
 

Workshops:


Wij geven verschillende soorten workshops waarbij je leert een taart of cupcakes te maken en fraai te decoreren. De workshops zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Bij de verschillende workshops en cursussen wordt ook aangegeven of je al een basiskennis dient te hebben of niet. De meeste workshops zijn toegankelijk voor iedereen en is geen ervaring vereist. .


Workshops zijn te boeken voor groepen vanaf 6 personen. U kunt een workshop organiseren voor uw kookclub, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of voor uw vriendenclub natuurlijk.


Workshops voor groepen organiseren wij bij u thuis of een door mij verzorgde locatie. U hoeft zelf niets voor te bereiden voor de workshop, materialen en ingrediënten worden verzorgd, slechts de aanwezigheid van een oven( voor bepaalde worksops) is voldoende. Zo is het erg gemakkelijk om een workshop te organiseren voor uw vrienden of familie zonder de logistieke organisatie. 


Een workshop is te boeken in de omgeving van Alphen aan den Rijn, langere afstanden zijn in overleg ook mogelijk.


Is de workshop al vol? Geef je dan op voor een plaatsje op de reservelijst. Komt de datum waarop de workshop wordt gegeven jou net niet uit? Verzamel dan een groep vrienden (minimaal 6) en stel zelf een datum voor!
 

Vanwege de actuele strenge corona maatregelen zijn op dit moment alleen privélessen mogelijk  "One-to-One".

Groepsworkshops zijn op dit moment helaas nog verboden tot nadere berichtgeving.

 

Privé workshop op maat:

Datum in overleg.

Wil je een exclusieve en op maat gemaakte workshop speciaal voor jou? Dat kan! Met onze privé workshop op maat krijg je een intensieve 1-op-1 begeleiding en leer je de fijne kneepjes van cake art.

Je bepaalt zelf wat je gaat leren: macarons, verjaardagstaart, suikerbloemen sharp edge ganache & fondant, bruidstaart of iets anders, in overleg. Vooraf stemmen we alles af, zodat we invulling op maat kunnen verzorgen.

  
Een privé workshop op maat heeft een aantal voordelen ten opzichte van een groepsworkshop:
* Je krijgt een op maat gemaakt workshop programma, helemaal afgestemd op jouw leerwensen.
* Alle aandacht gaat tijdens de workshop alleen naar jou uit.
* Door de 1-op-1 begeleiding ben je in staat om in relatief korte tijd grote stappen te zetten in je cake decoratie vaardigheden.
* Datum en tijdstip naar keuze.


Prijs: 

€260 per persoon per dag (6uur) inclusief :

* lunch/koffie/thee/frisdrank.

* gebruik van alle materialen


€160 per persoon per dagdeel (3uur) inclusief :

* koffie/thee.

* gebruik van alle materialen

  

 





Privé (bruids) taart workshop:

Datum in overleg.

Dit zijn workshops, die je alleen volgt of met een zelf samengestelde groep van max. 4 deelnemers, om meer aandacht te kunnen krijgen.
We werken de hele dag door van 10:00 tot 16:00 uur met een lunch pauze van 30 minuten.

Dag Privé les: 10:00-16:00 uur inclusief :
* lunch koffie/thee/frisdrank.
* 2 dummy taarten (eventueel 3) en een cake drum
* gebruik van alle materialen (we bieden een grote keuze uit moderne stencils, silicone mallen voor eetbare kant, lettering tools etc.)

Wat ga je leren: 
Deze dag vullen we in naar wens. Dit gebeurt in goed overleg. Dus we behandelen wat jij wil leren.
Natuurlijk is er wel een grens aan wat er in een dag past. Deze tijd is zeer geschikt voor een stapeltaart van 2 lagen.
Als wij nog tijd over hebben, kunnen wij nog aan een derde laag werken (dus afhankelijk van je snelheid, ga je naar huis met een stapel taart van 2 of 3 lagen).

We beginnen onze workshop met een overleg over hoe je het best goed kunt plannen voor je taart design.
Daarna gaan we de taarten bekleden met fondant en de Sharp Edgetechniek toepassen.
Vervolgens ga je aan de slag met decoreren. Hierbij kun je bv diverse technieken leren zoals:


* stapelen in dummy
* werken met lace (eetbare kant)
* werken met stencil
* verven met eetbaar goud / glanspoeders
* suiker bloem maken
* rufles en frills  maken
* Quilted effect creëren
* werken met sequins (goud/ zilver)
* marmer effect op fondant
* Alle in & outs om de taarten goed af te werken om het tot een mooi geheel te krijgen.
En heel veel meer.

Dus bijna alles kan. Je creërt je eigen design/ontwerp (hetzelfde voor alle deelnemers van de groep). Hier geldt invulling in overleg vooraf. We bespreken allerlei verschillende technieken qua decoreren, zodat je naar huis gaat met een dummytaart in je eigen stijl!

Prijs:

€260,- voor één persoon.
€ 240,- p.p voor 2 personen
€220,- p.p  vanaf 3 personen 
Dus kom je met meer personen, betaal je minder! 
(max 4 personen)

Deze workshop is geschikt voor iedere persoon met basis kennis van taart decoreren.

We werken met alle technieken op dummy taarten (piepschuim). Dus alle onze aandacht gaat naar de technieken en decoratie. wil je een echte taart leren vullen en strak afsmeren? Meld je dan aan voor een van deze workshops hier: 

http://www.gateauchique.nl/Workshops/workshops/Workshop-agenda/




 



Privé workshop: Sharp Edge Ganache & Fondant:

Datum in overleg.

Duur: 6 uur

Tijd :  10:00 - 16:00 uur


Je kunt deze workshop alleen volgen of in een door jou te kiezen groepje van max. 3 deelnemers, om meer individuele aandacht te kunnen krijgen.

We werken de hele dag door van 10:00 tot 16:00 uur met een lunch pauze van 30 minuten.
Houdt er rekening mee dat deze ook kan uitlopen zodat we niet hoeven te haasten.
 

 Deze workshop is inclusief:
* Lunch/ koffie/thee/frisdrank.

* Een taart (van biscuit) 
* Gebruik van alle materialen
* Alle ingrediënten + een taart doos + recepten
 
Wat ga je leren: 
* Ganache maken
* SMBC (Swiss meringue botercrème) maken
* Biscuit in 4 lagen snijden en vullen met SMBC
* Taart strak afsmeren met ganache (Sharp Edgetechniek toepassen)
* Taart strak bekleden met Fondant (Sharp Edgetechniek toepassen)
*  uitleg over de stapeltechnieken
 
Prijs:
€260,- voor één persoon.
€ 240,- p.p voor 2 personen
€220,- p.p  voor 3 personen 
Dus kom je met meer personen, betaal je minder! (max 3 personen)
 
Deze workshop is toegankelijk voor iedereen zowel voor beginners als voor gevorderden.
 
Bewaren
Je neemt je zelfgemaakte taart in een taartdoos mee naar huis. Je taart is in de koelkast 5 dagen te bewaren of kan zeer goed nog 3 maanden worden ingevroren.
  

Aanmelden