Bruidstaart masterclass:
- 18/01/2024 : VOL
Tijd : 10:00 - 16:00 uur
Kosten : €235 p/p
Is de workshop vol? meld je je dan aan voor de wachtlijst.
Een héle leerzame workshop voor iedereen die een stapje verder met het decoreren van taarten wil gaan.
We werken de hele dag door van 10:00 tot 16:00 uur met een lunch pauze van 30 minuten.
Deze workshop is inclusief:
* koffie/thee/frisdrank en een goed verzorgde lunch.
* 2 dummy taarten (eventueel 3) en een cake drum
* gebruik van alle materialen (we bieden een grote keuze uit moderne stencils, silicone mallen voor eetbare kant, lettering tools etc.)
Wat ga je leren:
Deze dag vullen we in naar wens. Dit gebeurt in goed overleg. Dus we behandelen wat jij wil leren. Deze tijd is zeer geschikt voor een stapeltaart van 2 lagen.
Als wij nog tijd over hebben, kunnen wij nog aan een derde laag werken (dus afhankelijk van je snelheid, ga je naar huis met een stapel taart van 2 of 3 lagen).
We beginnen onze workshop met een overleg over hoe je het best goed kunt plannen voor je taart design.
Daarna gaan we de taarten bekleden met fondant en de Sharp Edgetechniek toepassen.
Vervolgens ga je aan de slag met decoreren. Hierbij kun je bv diverse technieken leren zoals:
* stapelen in dummy
* werken met lace (eetbare kant)
* werken met stencil
* verven met eetbaar goud / glanspoeders
* rufles en frills maken
* Quilted effect creëren
* crackle effect op fondant
* werken met sequins (goud/ zilver)
* marmer effect op fondant
* Alle in & outs om de taarten goed af te werken om het tot een mooi geheel te krijgen.
En heel veel meer.
Dus bijna alles kan. Je creërt je eigen design/ontwerp. Hier geldt invulling in overleg vooraf. We bespreken allerlei verschillende technieken qua decoreren, zodat je naar huis gaat met een dummytaart in je eigen stijl!
De workshop begint om 10:00 uur, ontvangst is mogelijk vanaf 9:45 uur.
De eindtijd zal ongeveer om 16:00 uur zijn.
Voor deze workshop is een basis kennis van taart decoreren vereist.
We werken met alle technieken op dummy taarten (piepschuim). Dus alle onze aandacht gaat naar de technieken en decoratie. wil je een echte taart leren vullen en strak afsmeren? Meld je dan aan voor onze workshop strak afsmeren met ganache.
De gedecoreerde stapel taart kan maanden/ jaren bewaard worden ter decoratie!
Privé workshop: Sharp Edge Ganache & Fondant:
Datum in overleg.
Duur: 6 uur
Tijd : 10:00 - 16:00 uur
Je kunt deze workshop alleen volgen of in een door jou te kiezen groepje van max. 3 deelnemers, om meer individuele aandacht te kunnen krijgen.
We werken de hele dag door van 10:00 tot 16:00 uur met een lunch pauze van 30 minuten.
Houdt er rekening mee dat deze ook kan uitlopen zodat we niet hoeven te haasten.
Deze workshop is inclusief:
* Lunch/ koffie/thee/frisdrank.
* Een taart (van biscuit)
* Gebruik van alle materialen
* Alle ingrediënten + een taart doos
Wat ga je leren:
* Ganache maken
* SMBC (Swiss meringue botercrème) maken
* Biscuit in 4 lagen snijden en vullen met SMBC
* Taart strak afsmeren met ganache (Sharp Edgetechniek toepassen)
* Taart strak bekleden met Fondant (Sharp Edgetechniek toepassen)
* uitleg over de stapeltechnieken
Prijs:
€350,- voor één persoon.
€ 295,- p.p voor 2 personen
€260,- p.p voor 3 personen
Dus kom je met meer personen, betaal je minder! (max 3 personen)
Deze workshop is toegankelijk voor iedereen zowel voor beginners als voor gevorderden.
Bewaren
Je neemt je zelfgemaakte taart in een taartdoos mee naar huis. Je taart is in de koelkast 5 dagen te bewaren of kan zeer goed nog 3 maanden worden ingevroren.
Feestelijke verjaardagstaart:
(strak afsmeren met botercrème)
Kosten : €150 p/p
-12/01/2024: VOL
-19/02/2024 : VOL
Tijd: 13:00-16:30 uur
Is de workshop vol? meld je je dan aan voor de wachtlijst.
Taart voor +/- 14 personen
Bij deze workshop ga je alles leren over een taart vullen en strak afsmeren met botercrème.
Met onze hulp maak je een super lekkere Swiss meringue botercrème en krijg je alle in & outs voor werken met deze zachte crème.
Wat ga je leren?
-een taart in 4 lagen snijden en vullen.
-de taart strak afsmeren met botercrème ( kleur naar keuze).
-taart drippen en daarna versieren met snoep, koek, chocolade en nog veel meer lekkers.
Je creatie gaat in een doos mee naar huis toe. Deze workshop is inclusief : thee/ koffie en gebruik maken van alle materialen.
We hebben plaats voor slechts 4 deelnemers dus persoonlijke aandacht is verzekerd.
Bewaren: Na het maken 5 dagen te bewaren in de koelkast of in te vriezen voor +/- 3 maanden.
Macarons masterclass:
Prijs : € 85pp
- 19/04/2024 : VOL
Tijd: 13:00-16:00 uur
Is de workshop vol? meld je je dan aan voor de wachtlijst.
Wat ga je leren?
Tijdens deze workshop leer je alle kneepjes van het macaron-maken en krijg je handige tips mee, zodat ze ook bij jou thuis lukken.
Na de ontvangst met koffie of thee ga je direct zelf aan de slag.
Eerst maken we de vulling van de macaron, de ganache. Daarna maak je een eigen gekozen kleur koekjes . Als de 2 componenten af zijn zet je ze in elkaar en neem je ze mee naar huis, samen met het receptuur .
We hebben plaats voor slechts 4 deelnemers (vanwege de RIVM adviezen), dus persoonlijke aandacht is verzekerd.
Bewaren: Na het maken in de koelkast bewaren, blijven ze hier tot een week goed. of invriezen voor +/- 3 maanden.
Christmas Macarons:
Prijs : € 89 pp
18/12/2023: VOL
22/12/2023: VOL
Tijd: 19:00-22:00 uur
23/12/2023: VOL
Tijd: 15:00-18:30 uur
Wat ga je leren?
Tijdens deze workshop leer je alle kneepjes van het macaron-maken en krijg je handige tips mee, zodat ze ook bij jou thuis lukken.
Na de ontvangst met koffie of thee en zoete lekkernij ga je direct zelf aan de slag. Eerst maken we de vulling van de macaron. Daarna maak je de koekjes in kerst thema (één design naar keus per persoon). Als de 2 componenten af zijn zet je ze in elkaar en neem je ze mee naar huis, samen met het receptuur .
Bewaren: Na het maken in de koelkast bewaren, blijven ze hier tot een week goed. of invriezen voor +/- 3 maanden.
Drip cake : strak afsmeren met ganache:
Datum in overleg.
Prijs : € 160 pp
Bij deze workshop ga je alles leren over een taart vullen en strak afsmeren met ganache.
Met onze hulp maak je je eigen pure chocolade ganache: dit is een mengsel van chocola met slagroom en doordat ganache goed uithard kan je de zijkanten van je taart mooi strak strijken. We maken gebruik van de ProFroster om de taart glad te maken.
Wat ga je leren?
-een taart in 4 lagen snijden en daarna vullen met Swiss Meringue Botercrème en aardbeienjam.
-de taart strak afsmeren met ganache.
-taart drippen en daarna versieren met snoep, koek, chocolade en nog veel meer lekkers.
We hebben plaats voor slechts 5 deelnemers (vanwege de RIVM adviezen), dus persoonlijke aandacht is verzekerd.
Je creatie gaat in een doos mee naar huis toe. Deze workshop is inclusief : thee/ koffie en gebruik maken van alle materialen.
Bewaren: Na het maken 5 dagen te bewaren in de koelkast of in te vriezen voor +/- 3 maanden.
Workshop Suiker Roos :
Datum in overleg.
Duur: 6 uur
Prijs : € 185 pp
Geen data beschikbaar
Tijd : 10:00 - 17:00 uur
Een open roos is een prachtige suikerbloem voor op je taart. Tijdens deze bijzonder leerzame workshop gaan we een grote roos van suikerpasta maken. Deze pasta, ook wel flowerpaste of gumpaste genoemd, is eetbaar en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld taartdecoratie.
je gaat alle technieken leren om de roos blaadje voor blaadje op te bouwen.
De basis is wit maar je bent vrij om de kleur zelf te bepalen.
De workshop is inclusief ingrediënten, zoals suikerpasta, gebruik van poederkleurstoffen, draad en tape en exclusief uitstekers en veiners. Deze kan je van te voren via ons bestellen.
We hebben plaats voor slechts 5 deelnemers, dus persoonlijke aandacht is verzekerd.
Na afloop neem je het werkstuk uiteraard mee naar huis. Deze workshop is inclusief : thee / koffie .